Reactie van Sjouke Schaafsma

We ontvingen een leuke reactie van Sjouke Schaafsma. Sjouke is beeldend kunstenaar, maakt veel foto’s onder andere van publieke kunst en organiseert stadswandelingen in Amsterdam. Hij ziet verwantschap met de belangstelling van Tim Killiam. Ook Tim legde veel moois in de publieke ruimte vast, met name in relatie tot architectuur. De laatste jaren van zijn leven fotografeerde Tim veel gevelstenen, o.a. dieren verwerkt in gevels en gevelstenen. Leeuwen liet hij hierbij overigens buiten beschouwing, want die kwam je in de binnenstad volgens Tim bijna op elke gevel tegen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in dit onderwerp, neem dan een kijkje op de website van Sjouke Schaafsma: www.amsterdamandersbekeken.nl

Fotoverslag veiling nalatenschap Tim Killiam

In samenwerking met het Amsterdams Venduhuis de Eland / De Zon organiseerde de T.S. Killiam Cityboek Stichting vandaag (13 december 2015) een veiling van het werk en de nalatenschap van Tim Killiam. In zijn voormalige woonhuis en studio in de Kerkstraat te Amsterdam. De veiling was een enorm succes en tegelijkertijd een warm treffen van familie, vrienden en bekenden van Tim Killiam. De opbrengsten van de veiling komen ten goede aan de stichting. Alle bieders bedankt en iedereen heel veel plezier gewenst met zijn/haar aankoop!

Het Parool, 24 november 2015

Huisveiling Tim Killiam: 13 dec 2015

Op zondag 13 december 2015 organiseert de T.S. Killiam Cityboek Stichting i.s.m. Venduhuis de Eland/De Zon een veiling van de persoonlijke bezittingen van Tim Killiam en zijn tekeningen/grafiek.

De veiling zal plaatsvinden in het voormalige woonhuis en tevens studio van Tim Killiam, adres Kerkstraat 211-A te AmsterdamDe veiling begint om 14.30 uur. Voorafgaande – vanaf 12.30 uur –  is er een mogelijkheid om de kavels te bekijken.

Veilingmeester is Nick Landwaard, onder toeziend oog van Notaris mr Maarten R. Meijer. De veiling wordt voorbereid door museologe en cultuuradviseur Myra Winter en het bestuur van de stichting.

Bij de veiling worden geen veilingkosten berekend, dus alle prijzen zijn zonder opgeld. De opbrengst van deze veiling komt ten goede aan de stichting.